maandag 30 maart 2009

Top Weekend!







Ik was van plan om met Matthias
( el negrouuuh ) naar Porto te gaan vooral omdat ik iets wilde doen en omdat zijn vader me gevraagd had wanneer ik weer zou komen. Ik wist er niets van, maar Portugal – Zweden zou gespeeld worden in het Portostadium, en jawel we hebben de wedstrijd gezien vanuit een Skybox!
Uiteindelijk werd het 0-0, dus dat was wel minder, maar het was wel heel leuk.

Na de wedstrijd zijn we gaan eten in een restaurant waar de obers maar blijven komen om een stukje vlees op je bord te doen. Het was echt lekker.
Hierna, zijn we eventjes in Porto gaan rondrijden om vervolgens nog een bak koffie te doen voordat we weg zouden gaan.
We zijn naar een tent gegaan genaam
d “Twins” wat naast een mooi fort lag aan de kust. Toen we naar binnen liepen was het niet zo heel druk waardoor je lekker snel geholpen werd aan de bar, maar na een tijdje werd het drukker maar niet te dus dat was wel heel erg fijn.
Mooie mensen waren daar ook, iets wat je hier in Evora niet zo vaak ziet. Om er nog een schepje boven op te doen: in die tent was even later oud-speler Figo aanwezig, dan zie je alle dames het eventjes proberen, maar Figo vertelde hen dat ze eerst even naar mij moesten komen voor de keuring, dus dan begrijp je wel dat hij een zeer goede avond heeft gehad ;) hahaha.
Zelfs ik geloof dat niet.

We waren om 06.00 naar bed gegaan en om 13.30 stond ik weer op om een mega douche te nemen. Om 15.30 waren we weer onderweg naar het appartement van Matthias zodat we weer met zijn allen zouden gaan eten.
Deze keer vis, precies wat we wilden. Het was weer lekker maar vooral heel gezellig.

Hierna zijn we naar het grootste winkelcentrum van Porto gegaan, ook omdat Roy zij
n bril moest laten repareren. Daarna zijn we gaan bowlen, waar iedereen eventjes moest opkomen.
Het was inmiddels 21.00 geworden dus besloten we maar weer te gaan om gedag te zeggen tegen de vader van el negrouuuuh die tevens heel goed voor ons heeft gezorgd.

Uiteindelijk waren we rond 02.00 thuis.
Het was zeker een zeer geslaagd
weekend…



Weer een sim-sessie rijker, en jawel ook beter gaan simmen, waardoor mijn vooruitzichten naar het echte vliegen zeker nog beter zijn geworden. Het was al weer een tijdje geleden dat ik een “c-pattern”gedaan had, zodat ik aan mijn instructeur had gveraagd om dat te gaan doen.
Tijdens deze pattern ga je getimed vliegen. Bijvoorbeeld op min1 moet je snelheid verminderen en op min2 moet je gaan klimmen over links en uitrollen op koers 090.
Tijdens het klimmen en draaien moet je de hoogte en je koers tegen de tijd checken.
Dus de mate van je koers- en hoogteverandering moet zo nauwkeurig mogelijk zijn.

Deze pattern is goed voor je skills, je aandachtverdeling wordt beter en je zult de kist beter gaan beheersen.
De eerste keer ging naar mijn mening niet goed, maar de tweede ging het wel goed. Dit betekend een steile leercurve. Hierna ben ik even pauze gaan nemen, en me bezig gehouden met navigeren aan de hand van ADF en VOR.
Dat ging ook goed, maar ik weet van mezelf dat ik beter kan, waardoor het een beetje tegenviel.

woensdag 25 maart 2009




Ah, ik herinner nog mijn eerste sim-sessie na mijn laatste vlucht. Dat ging niet zo goed, maar ik merk wel, dat des te vaker je het gaat doen des te lekkerder het gaat.

De simulator is heel erg onstabiel. Als je het even 5 seconden los laat, dan zal dat leiden tott dalen of klimmen van 250ft ( ongeveer 76m ), iets wat eigenlijk niet mag gebeuren.
Maar ik hoor best vaak, dat als je strak in de simulator kunt vliegen, dat je dan in het echt ook mega goed zal vliegen. We zullen zien.

Gisteren had ik een sim-sessie die twee uur duurde. Het ging zeker niet verkeerd, maar ben er nog niet voor de volle 100% tevreden mee. De instructeur vond het wel goed gaan, maar die was het ook met me eens en zei tegen me dat je niet alles in een keer kunt hebben. Hij liet me ook weten dat ik me niet zo druk hoefde te maken.

Voor de rest kan ik jullie vertellen dat het weer hier in Evora weer goed wordt, ahhhhhhhhh ik vraag me af hoe het in Nederland is…

Ciao

dinsdag 17 maart 2009

LAAG pitje!

Het is weer heel lang geleden dat ik jullie iets heb laten weten.
Dit is te wijten aan het feit dat we momenteel niet zo vaak op het rooster staan. Sinds mijn laatste blogbericht heb ik twee lessen in de simulator gehad.
De eerste keer ging de sim na 01.30hrs gedeeltelijk stuk waardoor ik de bedoelde les niet kon afmaken. Het was zeker wennen, want op de TB200 vliegen is toch wel heel anders dan een simulator van de TB20. Deze sim vind ik niet prettig “vliegen” doordat hij niet echt voelt.

De tweede keer ging het stukken beter. Tijdens deze les heb ik me bezig gehouden met het vliegen/navigeren met behulp van de ADF radiobakens.
Voor de rest heb ik me bezig gehouden met leren, oefenen en natuurlijk ook een beetje genieten van het heerlijke weer dat nu in Portugal heerst.

Vorige week zijn we naar Cascais gegaan met de crew en de girls die bij ons op visite waren gekomen. Die dag hebben we afgesloten met een heerlijk diner in een restaurant dat geplaatst was op een rotswand.

Voor de rest is het een beetje blijven leren en afwachten wanneer ik weer eens een keertje mag gaan simmen.