woensdag 29 juli 2009

Ja, er valt er weer wat te vertellen, namelijk dat ik al meer dan 3 uurtjes nacht vliegen heb gedaan!
Vorige week was dat gewoon rond Evora vliegen en circuitjes doen, maar ik vond het heel spannend doordat je ’s nachts minder goed ziet, dus het landen gaat net iets anders.
Ik vond dit net zo spannend als mijn eerste vlucht!

Vervolgens ben ik met Matthias naar de Algarve gegaan om daar even te feesten. We bleven in Portimao, wat natnatuurlijk heeeeeeeeeeeeeeeeeel anders is dan Evora! En zaterdag zijn we in Albufeira geweest, nou dat is echt een gekkenhuis.
Een hoop mensen op straat die aan het drinken, dansen en aan het schreeuwen zijn, ja echt leuk!

Gisteren stond ik scheduled om vanuit Vigo te vliegen maar dit kon helaas niet doorgaan, omdat mijn instructeur gestrand was in Malaga. Dit te wijten aan het feit dat een vliegtuig op de baan een lekke band had gekregen en blijkbaar moest dat gerepareerd worden op de landingsbaan zelf!
Uiteindelijk ben ik naar Lisbon gegaan om daar een echte vette approach te doen, langs de stad met heeeeeeeel veeeeeeel lichtjes aan mijn linker kant, de bruggen en bovendien waaide het nogal waardoor het turbulent was. Dit maakt het natuurlijk wel leuker!

Dan weer terug naar Evora om een “straight in” te doen, en jawel het was weer een lekkere landing.

Er zijn al een paar klasgenoten klaar met de TB-20, en ik zit ook bijna tegen het einde aan, dit betekend, dat we bijna op Seneca V mogen, of te wel, met twee motoren vliegen!

woensdag 15 juli 2009

JARIG!


Ja mensen, ik ben donderdag een jaartje ouder geworden, en dat moest gevierd worden!

Donderdag, op mijn verjaardag, kreeg ik een grote verrassing, namelijk mijn moeder en Jan waren naar portugal gekomen! Op diezelfde dag zijn we gaan eten bij een klein restaurantje waar heerlijke biefstukjes op een hete plaat geserveerd worden. Echt super lekker!

En dan vrijdag een feestje! Tja wat valt er te vertellen dan behalve dat het super gezellig was?!

Zaterdag om 11 uur zijn we vertrokken naar Portimao in zuid Portugal om daar naar het strand te gaan en om te feesten, ja zeker! En geloof me het was mega vet!

En natuurlijk is er in de afgelopen weken gevlogen! Mijn volgende missie is NACHT VLIEGEN! Dit zal ik doen vanuit Sevilla, Vigo of van een ander vliegveld. Ook zal er binnenkort mijn IR (instrument rating) zijn.
Dit houd in dat ik officieel bevoegd ben om vanuit A naar B te vliegen op instrumenten, bijvoorbeeld ’s nachts waarbij je je niet kan orienteren op de horizon.

De volgende stap is de CPL, commercial pilot license!

vrijdag 3 juli 2009

druk, druk, druk!

Druk! Afgelopen dagen veel gevlogen!
Ik ben bijna ieder dag naar de vliegschool geweest, als het niet door het vliegen kwam, was het door het “stand-by”staan.
We brengen ook meer tijd op school door. Dit door de nieuwe regels ( waar weinig animo voor is) die geïntroduceerd zijn.

Het houdt in dat wanneer ik bijvoorbeeld om 10.30 moet vliegen, me om 06.00 moet melden, en we mogen niet in de tussentijd naar huis. Er zijn twee tijdstippen van de dag waar je moet melden wanneer je vliegt. Vlieg je ’s middags ( tussen 12 en 18 uur ) dan moet je je gezicht laten zien om 12 uur.
Jaaaaah, dit te wijten aan het feit dat het school is bezig met reorganiseren en dus twee nieuwe bazen hebben, waar een daarvan ( degene die bovenstaande regel heeft bedacht) een ex-militair is.

Voor de rest kan ik vertellen dat het lekker gaat en woensdag heb ik mogen genieten van ’s nachts vliegen vanuit Sevilla, jaaa, dan zie je een mooie zon’s ondergang, best vet.