zondag 7 september 2008

Al een week in Portugal


tja, het is weer al een week dat we in portugal zitten. En ik dacht dat dit super relaxd zou zijn, maar nee! je wordt meteen gedoopt met een dikke pil van ongeveer 4 vingers dik, waar "checklist, procedures, specifications, en de hele ratteplan" en natuurlijk moeten we dat kennen.
Ik ben daar mee bezig, zommige kennen het al heel goed, maar ja dat komt met mij ook goed!

Nu hebben ook callsigns gekregen, zodat je op de rooster kunt kijken wanneer je mag vliegen, ik ben GONZ geworden van Gonzalez, want die gasten kunnen toch niet Versteeg uitspreken doordat de meeste spanjaarden zijn, 40 namelijk, 7 portuguesen en 1 nederlander! De meeste intruceurs zijn onder de 30 jaar!!!! maar dat is gebrukelijk hier om eerst les te gaan geven en dan pas soliciteren bij een airline.

Tja over de checklist... Ben van de week naar het vliegveld gegaan met andrew, roy en dennis, en hebben een vliegtuig gepakt om te oefenen met de checklist want ze kennen is anders dan ze kunnen uitvoeren. En dat moet het liefst in een rap tempo want in de lucht heb je niet zo veel tijd aangezien je aan het vliegen bent, praten en uitkijken, pufff!
En waag het om ze niet goed te kennen...stel dat je dan toevallig die twee intructeurs krijgt die er bekend om staan streng te zijn, dan kun je een "cancelled flight" krijgen due to lack of knowledge! Soms vragen ze van die hele kleine dingentjes waar je overeen leest, maar ja ze hebben ons flink bang gemaakt! en het is nu bijna 14.00 ( lt tijd) en heb weinig geleerd voor vandaag, tja...

Tja maar ontspanning moet ook kunnen, zo zijn we bv vrijdag naar de "cup of joe's"geweest. Het ziet er prima uit, het is een plek waar heel veel NLS'ers en instructeurs komen. Verder is de "kippenschuur" een vaak bezocht restaurant.
Gisteren ben ik naar "papa pizza" geweest; die zit in een smalle steegje waar auto's wel eens durven te rijden, maar bijna alle hebben krassen aan de zijkant.

Maar goed, het is weer genoeg geweest voor nu, moet weer gaan leren, de fotos komen komen later wel.

1 opmerking:

Anoniem zei

heel leuk jongen kei gaaf
groeten pa