zondag 28 september 2008

Brincadera!



Dat is portugues voor "grapje" dat hoorde ik van ene Cristina, medewerkster van het hotel twee weken geleden. Ze vertelde me ook dat de gemiddelde salaris rond de € 600 !!! en boodschappen doen vallen echt tegen, dus we zijn hier "rijk" maar zo voelen we ons echt niet, we hebben nu een HONDA sivc die we swavic noemen, haha, een vaak gereden auto door antillianen( hey swaaah) prijs...€ 1200 wel met zijn tweeën, dus dat scheelt weer.

Afgelopen tijd zijn we ook gaan karten, mega vet, 30min lang met 12 mensen uit school en nog 12 andere portuguesen, ik was niet de snelste derde is ook niet slecht; maar daarvoor moest ik wel een paar keer botsen en dus uit de bocht vliegen, maar dat is juist de kick!

Deze week begon wel met een "first flight" dat betekent om 05:00 mijn bed uit, en dan naar de academie, maar we hebben zo veel last van mist 's morgens dat we vaak worden gecancelled en dat gebeurde maandag mij ook.
Dinsdag had ik weer een first flight maar deze keer gingen we wel de lucht in om "slow flights" te oefenen maar halverwegen voelde ik me niet lekker en vertelde mijn intructeur dat we terug gingen, dat was zo stom maar ja, dat kwam doordat ik niet goed had gegeten, maar dit gebeurt wel vaker, dus no problem... Ah ja en 4 uur simmem zat er deze week ook in, dat is best leuk, alleen je bent veel bezig met naar de intrumenten kijken, maar ja, straks hebben we allemaal auto pilot.

Gelukkig zijn we nu verhuisd en iedereen heeft zijn eigen plekje, wat dus echt leker is.
Het is een typisch huis en de locatie is ideaal, 10 rijden van de inkels en van het vliegveld, ideaal!

Een vierde jongen komt bij ons wonen, het is een combinatie van argentijn en duits, dus weer een mix extra in het huis!






dinsdag 16 september 2008

Gevlogen en uitgaan!


Ja mensen ik heb mijn eerste vlucht al gehad! yessssssssssss supah cool! de baan die in gebruik was runway 19 wind is coming from 270 with 4 knots, enter the runway one niner and backtrack. Zo gezegd zo gedaan. dus tot het einde en dan omdraaien. Sta je daar en zie je de hele baan voor je; vervolgens zegt de intructeur "full power" ; kort daarna vliegen we, en z'n 15 m boven de grond mag ik de rest doen!

Het was echt een vette vlucht; er zullen ook veel meer komen!

En tja zaterdag ben ik met Andrew en andere klassen naar de disco "praxis"gegaan, drinken en feesten zat er dus dik in en zeker tot een uur of 6 in de ochtend ! het was echt top, want op die avond draaide een "bekende" DJ, dus die tent was prop vol! en de muziek was ook goed!
Toen we terug kwamen nar het hotel moesten we nog even wachten tot een uur of 07.30 LT (06.30 UTC) voordat we konden ontbijten, sjongen sjongen dan kom je rare mensen tegen zeg!

Afgelopen dagen zijn echt top geweest, laterz!

woensdag 10 september 2008

Simulator!


Het was zo dat we aan het wachten waren om onze "groundschool" af te ronden voordat we gingen vliegen, dat zou pas maandag gebeuren, dus iedereen aan het zwemmen, chilllll! maar vanmiddag komen we achter dat morgen al om 06.30 mensen daar de sim ride hebben! haha! Maar ik nog niet...

Wat wel minder leuk is dat sim (simulator) andere type toestel is dan wat wij voor geleerd hebben er zitten niet veel verschillen in maar jij krijgt te maken met andere power settings, dus die moet je weer even leren.

Maar goed, nadat we de hele dag hadden gezwommen, gingen we naar de "grill"; zo noemen we het; dat is z'n tentje waar je letterlijk lekker kan vreten, vol zitten en maar € 7,00 betalen!

Naja, hier een foto van de "operations" waar de vluchten moeten plannen, doeeeeeei!

zondag 7 september 2008

Al een week in Portugal


tja, het is weer al een week dat we in portugal zitten. En ik dacht dat dit super relaxd zou zijn, maar nee! je wordt meteen gedoopt met een dikke pil van ongeveer 4 vingers dik, waar "checklist, procedures, specifications, en de hele ratteplan" en natuurlijk moeten we dat kennen.
Ik ben daar mee bezig, zommige kennen het al heel goed, maar ja dat komt met mij ook goed!

Nu hebben ook callsigns gekregen, zodat je op de rooster kunt kijken wanneer je mag vliegen, ik ben GONZ geworden van Gonzalez, want die gasten kunnen toch niet Versteeg uitspreken doordat de meeste spanjaarden zijn, 40 namelijk, 7 portuguesen en 1 nederlander! De meeste intruceurs zijn onder de 30 jaar!!!! maar dat is gebrukelijk hier om eerst les te gaan geven en dan pas soliciteren bij een airline.

Tja over de checklist... Ben van de week naar het vliegveld gegaan met andrew, roy en dennis, en hebben een vliegtuig gepakt om te oefenen met de checklist want ze kennen is anders dan ze kunnen uitvoeren. En dat moet het liefst in een rap tempo want in de lucht heb je niet zo veel tijd aangezien je aan het vliegen bent, praten en uitkijken, pufff!
En waag het om ze niet goed te kennen...stel dat je dan toevallig die twee intructeurs krijgt die er bekend om staan streng te zijn, dan kun je een "cancelled flight" krijgen due to lack of knowledge! Soms vragen ze van die hele kleine dingentjes waar je overeen leest, maar ja ze hebben ons flink bang gemaakt! en het is nu bijna 14.00 ( lt tijd) en heb weinig geleerd voor vandaag, tja...

Tja maar ontspanning moet ook kunnen, zo zijn we bv vrijdag naar de "cup of joe's"geweest. Het ziet er prima uit, het is een plek waar heel veel NLS'ers en instructeurs komen. Verder is de "kippenschuur" een vaak bezocht restaurant.
Gisteren ben ik naar "papa pizza" geweest; die zit in een smalle steegje waar auto's wel eens durven te rijden, maar bijna alle hebben krassen aan de zijkant.

Maar goed, het is weer genoeg geweest voor nu, moet weer gaan leren, de fotos komen komen later wel.