dinsdag 4 november 2008

Cheeeeck!







Gisteren vertrok ik met een vertraging van 30min doordat een tankwagen kapot was, maar daar doe je niets aan.
Maar de vlucht zelf was super relaxed! een uurtje voor mezelf waarin ik gewoon deed waar ik zin in had, zoals onder andere steep turns, approach to stall en zo hoog mogelijk klimmem om het uitzicht nog mooier te maken, geweldig! Dit heb ik zo’n 35 minuten gedaan want ik had ook zin om landingen te gaan oefenen.

Tijdens het vliegen is belangrijk dat je naar buiten kijkt, want het kan zo maar zijn dat er een vogel recht op je af komt, of erger nog een vliegtuig!


Op mijn eerste circuitje simuleerde een kist een communication failure, daardoor moest hij anders vliegen. Goed, het komt er op neer dat ik dat toestel heel goed in de gaten hield, (want die stond op mijn vlieglijn) te goed zelfs, want daardoor was mijn circuit niet meer zo mooi, tja…
Maar het tweede en derde circuit en de landingen waren wel prima!

Na iedere solo moet je de NAVlog laten tekenen door de duty officer bij operations. Hierin staat wie ermee gevlogen heeft; tijd en plaats van vertrek en aankomst.
Tijdens het tekenen kon ik de landing van de Oostenrijkse kist zien; GAAF ! Dus ik kon het niet laten om een paar foto’s te maken.
Eenmaal buiten zag ik Duitse, Oostenrijkse en Portugese troepen, omdat zij gisteren samen gingen oefenen. Hier een paar fotos…

zondag 2 november 2008